0753.356.248 (L-V:8-17) hello@art-nativ.ro

Consiliere

Programe de conștientizare, acceptare și promovare a diversității persoanelor:


Perfecti asa cum suntem

„Perfecți așa cum suntem” a fost gândit ca un program de sprijin pentru copiii cu dizabilități și pentru frații acestora.

Activitățile acestuia au la bază principii ale educației pozitive precum trăsăturile pozitive de caracter (calitățile personale) și bunăstarea. Educația pozitivă este definită ca fiind educația care cuprinde atât competențele tradiționale cât si cele responsabile de capacitatea de a fi fericit.

Programele de predare-învățare a bunăstării pot cuprinde: 1) promovarea aptitudinilor și calităților apreciate de către majoritate, și probabil de toți părinții; 2) îmbunătățiri măsurabile ale comportamentelor și bunăstării copiilor și 3) facilitarea implicării copiilor în învățare și realizarea personală.


Tehnici art-terapeutice in lucrul cu copiii/tinerii cu probleme de dezvoltare precum ADHD, autism, tourette, dificultati de invatare sau care au fost supusi violentei sau neglijati

Terapia prin artă pentru acești copii are un rol complementar, aceasta vine să ajute și să îmbunătățească calitatea vieții acestor copii, să-i ajute în managementul emoțiilor și totodată să le ofere un spațiu relaxant în care ei să-și aleagă tipul de activitate.

Acest program vine în completarea terapiilor principale (ex. cognitiv-comportamentală, ABA, VB, PECS, TEACCH, logopedie etc.) pe care acești copii le urmează!