0753.356.248 (L-V:8-17) hello@art-nativ.ro

Cursuri

Introducere in Art-Terapie

> Ce este Art-terapia?
> De ce ARTA în terapie?
> Arta ca și facilitator
> Exprimarea non-verbală
> Specificul materialelor

WORKSHOP: Față în față cu emoțiile

Emoțiile noastre ne influentează cel mai mult modul în care reacționăm, luăm decizii, ne raportăm la propriul sistem de valori și, nu în ultimul rând, comunicăm cu ceilalți. Astfel, dacă reușim să ne controlăm emoțiile, putem avea lucrurile sub control indiferent de context.

Emoțiile pot fi educate, iar beneficiile obținute în urma acestui proces sunt enorme. Putem să învățăm să fim sinceri cu trăirile noastre emoționale, să nu ne mai ascundem, să nu le mai evitam, pentru că nu facem decât să ne lăsăm frustrați și de aici anxietatea, stările depresive și nevrotice.

Psihologia pozitivă susține rolul emoțiile pozitive și a trăsăturilor pozitive de caracter care sunt direct conectate cu rezultatele de succes. Diferența dintre o persoană care pretinde că este interesată de o activtiate și o persoană care se angajează întru totul pentru a atinge excelența constă atât în abilitățile intelectuale, tehnice și practice cât mai ales în răspunsul emoțional și psihologic față de angajamentul asumat.

WORKSHOP: Interactiune parinte-copil

Timpul pe care îl petrecem cu copiii noștri este foarte valoros, chiar dacă avem puține momente la dispoziție să petrecem timp de calitate cu copiii nostri, oricât de puțin ar fi, dacă respectăm câteva principii simple, am putea devenii cei mai buni prieteni ai copiilor noștrii și totodată un sprijin important pentru ei atât în prezent cât și în viitor.

Copilul indiferent de vârstă are capacitatea de a face alegeri de a înțelege aproape orice atât timp cât evenimentele sunt adaptate perioadei de creștere în care acesta se află. Copilul și părintele (bunici, aparținători, bona, educator, profesori etc.) sunt situați pe aceiași treaptă, relația dintre ei fiind una de egalitate. Aceștia din urmă empatizează -se identifică cu copilul și se adaptează astfel încât cresterea copilului să fie una echilibrată, care să susțină dezvoltarea STIMEI DE SINE a RELAȚIILOR interpersonale și a ÎNCREDERII.

WORKSHOP: Cred, pot, merit!

Workshop pentru dezvoltare personală. VALORI, CONVINGERI, OBIECTIVE.

Acest curs reprezintă un prim pas în procesul de căutarea al dumneavoastră, în descoperirea propriilor puteri și inspirații și în CREȘTEREA voastră personală.