Spune povestea ta…

Săptămâna aceasta m-am înscris ca și voluntar în echipa Ajungem Mari și mă gândeam cum aș putea la rândul meu să mai inspir câteva persoane să se alăture acestui proiect, știind cât de mare nevoie este de astfel de resurse.
În CSEI 1 Sibiu avem integrați copii din centre de plasament cărora eu le sunt profesoară de Educație Plastică, astfel s-a potrivit foarte bine una din temele pe care noi le-am abordat la sfârșitul lunii noiembrie –“Spune povestea ta…”
O parte din acest exercițiu sună în felul următor:
Crează o imagine/text care să transmită povestea ta, care să reprezinte resursele tale interioare și virtuțiile tale care te-au ajutat până în acest moment. Spune povestea ta folosindu-te de cât mai multe detalii atât prin desen cât și prin cuvinte, gânduri, sentimente sau senzații. Observă-ți corpul pe măsură ce creezi/spui povestea (ex: respirația, mișcări înăuntrul corpului, tensiunii, variații sau alte senzații).

Acestea fiind spuse vă invit să îl cunoașteți pe Alex, un copil magic dintr-un centru de plasament, care a avut nemăsuratul CURAJ să se prezinte și să se expună exact așa cum este el în fața dumneavoastră (textul original în poze):

Povestea mea – pentru copii
Ediția I –Faur Alexandru

Povestea mea este urmatoarea… A început odată de mult, în ziua de 24 mai 2001. Când mama mea m-a nascut și mi-a dat viață pe acest pământ, eu plângeam. Mama mea m-a lăsat singur în spital și atunci singur am rămas. Eu am plâns. De atunci eu am trăit în fundația noastră. Din ziua de 7 august 2001, o doamnă asistent social m-a luat în grijă la ea. Și ea când m-a luat n-a vrut să mă ducă la ea acasa la Târgoviște să aibă grijă de mine, dar ea lucra la fundația asta de când avea 37 de ani. Ea m-a îngrijit ca pe un pui de găină. Eu când am fost mic am fost cu picioarele. Am fost cu probleme de mers. Și am fost la recuperare la Spitalul 3 și la Cluj-Napoca, am făcut și acolo recuperări. La 5 ani m-am facut bine și am putut să merg fara ajutorul de la mama. Cumva dacă oboseam să cad din picioare, ea mă lua în cârcă și mergeam unde avea ea de treabă. Eu am fost un copil mămos și răsfățat de toți frații mai mari, de mamii și de oamenii din jur. Eu sunt un copil fotogenic, vorbăreț, zâmbăreț și bun la suflet. Eu când ma fac mai mare, Vreau să îmi schimb numele in Tudor Alexandru Mihai, deoarece Tudor e numele mamei de familie. Și aș vrea și religia in Creștini dupa Evanghelie. Că cei ce au această religie nu au voie să fure, să drăcuiască, să vorbească urât, să se bată, să scuipe sau să bârfească… majoritatea se duc în Rai la Duhul Sfânt Dumnezeu. Eu o să fiu un bucătar, dar nu oriunde -la o cantină de copii, ca să ajut si eu copiii la rândul meu și să-i ajut să ajungă și ei ceva in viață. Eu aș vrea să am un copil, doi sau trei, să fie doi baieți și o fată sau două fete și un băiat. Eu vreau când termin scoala să plec în Belgia la mama să o ajut ca să trăiasca tot timpul (veșnic). Acolo voi rămâne de tot. Familia mea e acolo, frații si surorile mai mari și unchiul meu. Voi avea o familie tot acolo. Numai că e o problemă, acolo se vorbește flamandă și franceză și eu nu știu bine aceste limbi. Dar le învăț din timp sau acolo, daca nu. Acolo o să am un servici la o seră de legume. Acolo lucrează soțul surorii mele și el este șeful la sera. Eu voi fi un coordonator.

Aceasta este povestea mea!**

Preluând din curajul lui Alex, vă invit să vă înscrieți în acest program!

Înscrierile continuă până pe 24 ianuarie! Dacă vrei să vii și tu în echipa Ajungem Mari, completează formularul on-line http://goo.gl/forms/2hWeZNUg11 . Mai multe detalii despre proiect și înscriere: http://www.ajungemmari.ro/implica-te/devino-voluntar/

*Art Terapia si copiii formidabili este un proiect de suflet pornit in 2013 in CSEI 1 Sibiu, reprezentând lucrarea mea de disertație “ROLUL TERAPIEI PRIN ARTĂ ÎN DEZVOLTAREA SOCIO-EMOŢIONALĂ A PREADOLESCENŢILOR CU DIZABILITĂŢI INTELECTUALE”. Din 2014 pana in prezent sunt mandra sa fac parte din acest Centru de Educație Incluzivă ca și angajat și continui acest proiect în cadrul orelor de Educație Plastică pe care le combin cu tehnici art-terapeutice.

** Povestea lui Alex ii aparține în întregime, iar publicarea acesteia a fost posibila cu acordul aparținătorilor.