0753.356.248 (L-V:8-17) hello@art-nativ.ro

Art Terapie individuala

Arta reprezinta o modalitate non verbal de exprimare si externalizare a inconstientului, o oportunitate intrinseca de vindecare prin reflectare si crestere. In sedintele de art terapie accentual se pune pe proces, produsul final fiind un rezultat al trairii; clientii sunt incurajati sa creeze renuntand la critica. Art terapia include suportul activitatii de creare si sustine constientizarea, intelegerea, dezvoltarea si consolidarea abilitatilor de coping, precum si procesarea unor teme provocatoare (adesea folosind imaginatia, simboluri, metafora sau jocul).

Art terapie de GRUP

Invatam din experiente, nu doar din propriile experiente cat si din ale semenilor nostrii. Trecutul ne sta la dispozitie cu toate informatiile pe care le contine. Mintea noastra si perceptia noastra sunt extinse in spatiu –si nu doar in interiorul creierului nostru ci si in lumea care ne inconjoara. Campul morfogenetic (forma+geneza); intr-un model unitar al lumii, toate lucrurile sunt conectate intre ele.

Grupul reprezinta o adevarata sursa continua de inspiratie. Schimbul de  experiențe în cadrul grupurilor poate inspira participanților să se angajeze mai ușor în discuții, ceea ce duce la mai multe conexiuni în cadrul grupului. Clientii cu nevoi similare pot sa ofere suport celorlati participanti ai grupului si impreuna sa gaseasca solutii. Grupurile pot oferi un sentiment de apartenenta si identitate, pot cataliza dezvoltarea latenta a resurselor si abilitatilor participantilor.