artNateum –si daca pictura ar fi un JOC

CONCEPTUL atelierului artNATEUM ofera participantilor posibilitatea de a picta liber fara o tema sau un sablon. Atelierul expune copiii/sau adultii, dupa caz, sa regaseasca bucuria formelor primare, de baza: punctul, spirala, cercul, roata, arcade, ovale, oase, case, personaje. Ideea principala este gasirea gestului/ miscarii picturale care face pictura sa fie distractiva. Procesul este in prim plan si nu afisarea unui rezultat!

REGULILE JOCULUI: Se picteaza in picioare pe o foaie alba fixata pe perete. Pozitia verticala este esentiala, aceasta eliberand GESTUL. Langa participanti paleta-masa de culori cu mai multe nuante, promoveaza departajarea,creand totodata o intoarcere intre spatiul colectiv (masa cu culori) si spatiul individual (propria lucrare). Intre timp toata lumea invata sa-si dozeze culoarea, apa, sa aleaga pensula potrivita si plasarea acesteia in locul potrivit. Exprimarea este libera, fara teme date sau modele de lucru. Fiecare picteaza in ritmul propriu si decide cand lucrarea este finalizata. Spatiul este nelimitat, dimensiunea lucrarii largindu-se la infinit prin adaugarea unor noi foi pana la atingerea dimensiuni potrivite. TOATA LUMEA LUCREAZA PENTRU EL INSUSI, IN ACELASI SPATIU PROTEJAT, INCONJURAT DE RESPECTUL CELORLALTI.

Libertatea de exprimare este exigenta si necesita multa implicare din partea noastra. Jocul este reprezentat de abilitatea noastra de a ne abandona procesului!

*Fiecare atelier se poate realiza la cerere cu o participare de minimum 5-7 persoane.

contact