artnativ_logo-05 cauta un grup de oameni interesati sa se descopere si sa se cunoasca prin intermediul materialelor artistice (5-7 persoane)

SCOP: accesarea propriilor resurse de spontaneitate si creativitate, constiente sau inconstiente;

OBIECTIVE:

autocunoastere

experimentarea de comportamente noi;

exprimarea sincera si directa a propriilor sentimente prin intermediul materialelor artistice;

intelegerea propriilor ganduri, emotii si comportamente prin compararea cu tiparele relationale observate la celelalte persoane din grup;

o mai buna intelegere a gandurilor, emotiilor si comportamentelor celorlalti;

 cresterea increderii in propria persoana.

Grupul reprezinta o sursa continua de inspiratie. Schimbul de  experiențe în cadrul grupurilor poate inspira participanților să se angajeze mai ușor în discuții, ceea ce duce la mai multe conexiuni în cadrul grupului. Formatul mic (5-10 participanți) poate oferii un spațiu sigur pentru schimbul de trăiri, povești și discuții si totodata poate promova un „sens de aparteneța”, „coeziune a grupului” și „sinele colectiv”, lucru datorat în întregime muncii în grup.

Confidentialitatea este un element esential in cadrul grupurilor de suport. Identitatea participantilor si continutul discutiilor purtate in sesiunile de grup au caracter secret si sunt strict protejate. Protejarea confidențialității este asigurata de catre organizatorii grupului, dar este totodata o obligatie a tuturor participantilor. Membrii grupului trebuie să fie constienti de faptul ca, atat timp cat isi doresc sa se simta in siguranta in grup, fiecare in parte trebuie sa faca tot ce este necesar pentru asigurarea acestei sigurante.

Structura grupului de studiu

Structura grupului de studiu este una neconventionala si urmareste abordarea holistica a participantilor.

Se lucreaza cu emotiile si trairile prezente, folosindu-ne de proprietatile materialelor si de campul terapeutic Phronetik (constiinta colectiva).

Atelierele se bazeaza pe un principiu foarte simplu, cu cat  ne cunostem mai bine, ne recunoastem emotiile si reactiile cu atat reusim sa traim o viata mai satisfacatoare si mai implinita. Aceste ateliere se vor desfasura o singura data pe saptamana/ o data la doua saptamani (se va hotara ulterior).

Invatarea pe parcursul acestor intalniri va fi una de tip experiential. Vom avea grija de aranjarea cadrului si de procurarea materialelor, iar mai apoi vom urma un ciclu format din 4 etape: Experienta/ Explorare, Observare si reflectie, Formarea conceptelor, Implicare activa.

Durata intalnirilor: 1h jumatate -2h (vom stabilii impreuna, + pe cat timp se vor intinde pe termen lung aceste intalniri)

Cei care doresc sa se inscrie sunt rugati sa trimita o scurta argumentare (5 maxim 10 randuri) pana in 10 NOIEMBRIE 2016 la adresa de e-mail:

hello@art-nativ.ro

prin care sa ne spuna de ce ar fi interesati de un astfel de grup si asteptarile lor in legatura cu aceste intalniri + zilele si intervalul orar la care ar fi disponibili.

Costuri: -donatie minima sugerata 10 lei (pentru materiale)*-

*Materiale folosite: LUT, acuarele, acrilice, tempera, creioane de ceara, oil pastel, creioane, carioci, markere, materiale media, creta, materiale din natura, foarfeci, pensule, bureti, stampile, diferite formate de hartie (A5 -A2 …), gramaje diferite, cartoane etc.

!!! ATENTIE grupul de studiu se desfasoara strict cu scopul de a descoperii efectele terapeutice ale materialelor artistice, abordand problemele de zi cu zi doar la suprafata, a nu se confunda cu un grup de suport (avand in vedere ca sunt asemanatoare) sau cu sedintele de psihoterapie!!! Scopul principal fiind autocunoasterea si relaxarea.

Fiind un grup de studiu la un moment dat vei fii chiar TU coordonatorul intalnirii.

Publicul tinta:

persoane carora le place arta

persoane carora le place sa fie creative

cursul poate fi potrivit chiar si familiilor, ca si experienta de legatura intre membrii familiei (copii peste 10 ani)

persoane care vor sa lucreze la increderea si stima lor de sine

persoane care vor sa se exprime mai bine

persoane care vor sa experimenteze meditatia activa prin intermediul artei

orice persoana curioasa 🙂

!!! ACEST GRUP DE STUDIU NU NECESTITA CUNOSTINTE SAU ABILITATI ARTISTICE ANTERIOARE !!!