“Segni Mossi este un proiect educațional și artistic dedicat atat copiilor cât și adulților. Acest minunat proiect s-a născut din întâlnirea a două suflete pasionate și implicate, artistul vizual Alessandro Lumare și coregrafa Simona Lobefaro. Cei doi și-au dorit să investigheze “întâlnirea” dintre dans și semnul grafic.

“Urmele pe care le lăsăm în urma noastră prin miscare, într-o dimensiune temporală, pe un suport fizic, ne fac să devenim conștienți de acțiunile noastre în spațiu și în grup.” SM

Într-un moment de căutare personală și aprofundare a exprimării mișcării în artă, artă kinetică sau alte forme de exprimare prin mișcare și limbaj grafic, i-am descoperit pe cei de la Segni Mossi printr-un filmuleț pe YouTube:

 

Bineînțeles că după ce am terminat de vizionat acest video m-am răsucit de câteva ori în interiorul meu și o întrebare pur și simplu nu îmi dădea pace.

 “De ce nu și pentru adulți o astfel de activitate?”

 Răspunsul a venit imediat după ce am vizionat propriul lor site, și tot atunci am știut că îmi doresc să particip la cel puțin un program susținut de ei. Călătoria mea personala s-a intersectat cu programul lor în luna mai 2019, când am găsit locuri disponibile doar în Mallorca. Și da, am zburat ca nebuna pentru un weekend în Mallorca, pe care l-am petrecut surprinzător în mare parte înăuntru. EiMa a fost gazdă, Mariantonia Oliver, mi-a atins de asemenea sufletul, cu munca minunată pe care o face acolo în Maria de la Salud. Am participat la două training-uri Red și Orange, în ambele grupuri am întâlnit oameni foarte calzi și implicați;  

 Faptul că acești oameni m-au primit atât de natural, mi-a oferit o oportunitate de explorare și descoperiere a propriului corp pe care eu nu am mai trăit-o in viața de adult. Am aflat despre mine că deși la început pot fi anxioasă și împiedicată, pe parcurs reușesc să îmi abandonez preocupările, ba chiar să pot să râd de stângăcia mea. Am aflat că nu aveam o relație conștientă cu propria față, și că percepeam tare ciudat să fiu atinsă pe obraji, frunte, nas, însă nu ma deranja să mă joc eu cu plasticitatea altei fețe. Am descoperit că mișcările line și ușoare, uneori chiar grele, asemenea târâitului unei omizi, pot să miște energii puternice din interiorul meu. Că experimentarea zborului, chiar și atunci când devine amețitor, îmi aduce bucuria renunțării la standarde, griji, așteptări. Și multe, multe conștientizări valoroase în propriul meu parcurs, pentru care sunt extraordinar de recunoascătoare.

***

În speranța că poate vor mai fi doritori de experimentare a MIȘCĂRII, JOCULUI, DESENULUI în afara standardelor, desen cu propriul corp, desen cu corpul celorlalți paricipanți, desen influențat de sunet, desen pe nevazute etc., mi-am luat “inima în dinți” pentru a-i aduce pe Segni Mossi în România.

 Bineînteles că fără voi acest lucru nu poate fi posibil. Taxele organizării sunt destul de mari, eu mi-am dorit să reușesc să tin prețul cât mai jos pentru ca să existe o șansă cât mai mare pentru cât mai multă lume. În funcție de numărul de persoane înscrise până în luna februarie, vom știi dacă training-ul va avea loc sau vom înapoia suma de bani integral înapoi celor inscriși. 

Asadar caut cu emotie si bucurie să întâlnesc suflete dornice de creștere personală printr-o astfel de minunăție de atelier; 30 de participanți pentru grupul de adulți și 14 perechi pentru grupul părinte-copil.  

Pentru training-ul de adulți vom avea Pink Training:  

Aspecte abordate:

 mecanismul și deteriorarea,

neașteptatul,

scufundările,

balansare,

partea din spate,

invizibilitatea,

stoluri/turme,

Norii.

 

Iar pentru grupul părinte-copil va fi organizat workshopul JOKER care vine oarecum în completarea training-ului PINK.

Atunci când lucrează cu grupurile de adulți și copii, cei doi urmăresc următoarele aspecte:

– să valorifice semnul și să-l elibereze de sub orice subordonare reprezentativă;

– să devenim mai încrezători în utilizarea propriilor corpuri ca instrumente de comunicare;

-să explorăm legătura dintre calitățile expresive ale mișcărilor corpului și calitățile expresive ale semnului;
-să considerăm experimentarea ca o metodă de lucru;
-să persistăm mai degrabă pe procesul creativ decât pe rezultat;
-să dezvoltăm capacitatea de a ne angaja în activități de grup;
-să câștigăm încredere în sine și în ceilalți;
-să valorificăm diferentele;
-să stimulăm gândirea critică și sentimentul estetic.

Detalii despre evenimentele din Sibiu, găsiți aici:

 https://www.facebook.com/events/840257876390007/ -adulti

 https://www.facebook.com/events/393869918169753/ -parinte+copil

sau mă puteți contacta direct pe mine la burnetelaura@gmail.com sau tel. 0753356248

Pentru că “sharing is caring”, tare mult ne-am bucura să ajungă vestea acestor ateliere la cât mai multe persoane curioase, artiste sau nu, exploratoare, părinți, actori sau profesori. Multumim!

 Iubire , Laura ♡